076-5934228

Onze behandelingen

Onze behandelingen zijn erop gericht om levenslang een gezond en mooi gebit te hebben en houden.

Binnen ons team zijn meerdere tandartsen werkzaam met ieder een eigen bijzondere interesse. Zo kunnen wij u een mooi totaalpakket bieden met nagenoeg alle deelgebieden van de tandheelkunde.

Een greep uit onze behandelingen

Orthodontie

Het recht zetten van tanden draagt bij aan een verbeterde functie van het gebit en een stralende glimlach.

Met de juiste beugelbehandeling kunnen we dit bereiken.

In onze praktijk is Annelies de Waard de tandarts die de beugelbehandelingen uitvoert. Zij doet dit samen met een team van assistentes die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Brackets:

In onze praktijk maken we gebruik van het innovatieve Insignia beugelsysteem. Met een digitale orthodontische planning wordt de best passende bracket-beugel speciaal voor u of uw kind ontworpen en op maat gemaakt.

De behandeling is hierdoor meer comfortabel en minder pijnlijk. Door natuurlijke verbreding van de tandbogen kan ruimte gecreëerd worden, wat het trekken van goede kiezen overbodig maakt. Daarnaast is door deze effectieve en efficiënte benadering de behandeltijd overwegend korter. En natuurlijk maken wij geen gebruik van “buitenboordbeugels” en “blokbeugels”. Als tandarts voor orthodontie maken we uw beugelbehandeling graag zo comfortabel mogelijk.

Zie hieronder het filmpje van de Insignia Beugel:

Aligners:

Ook is een beugelbehandeling met onzichtbare malletjes/hoesjes mogelijk. Hiervoor gebruiken wij de aligners van het merk Spark.

Met deze beugel kunt u een prachtige glimlach krijgen zonder dat men ziet dat u een beugel draagt. Tijdens de behandeling draagt u een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare hoesjes over uw tanden (ook wel aligners genoemd). Deze vervangt u iedere week voor een nieuwe set. Elke aligner is op maat gemaakt voor uw gebit. Iedere nieuwe aligner zorgt dat uw gebit geleidelijk verschuift naar de gewenste positie.

Zie hieronder het filmpje van de Spark-beugel:

Mondhygiëne

In onze praktijk leggen wij de nadruk op het belang van een goede mondhygiene om problemen aan het gebit te voorkomen.

Is de mondhygiene onvoldoende of is het tandvlees ontstoken dan adviseren wij u een afspraak te maken met onze (paro-)preventie-assistente of mondhygienist. 

Pijnloos tandsteen verwijderen:

Tandsteen verwijderen zonder dat het pijn doet. Dat wil toch iedereen! Dat is nu mogelijk met het Airflowsysteem. Pijnloos kunnen we uw gebit reinigen en jong tandsteen, tandplak en rookaanslag verwijderen.

Het Airflowsysteem is een apparaat dat door middel van lucht, water en poeder een krachtige spray geeft en op deze wijze uw aanslag pijnloos verwijderd. Deze techniek is veel comfortabeler dan de huidige ultasoon- of handinstrumenten. 

Ook voor gevoelige tandhalzen?

Zeker! Het is veilig, efficiënt en zacht voor uw tanden en kiezen. De zeer aangename temperatuur van de spray is zacht voor uw gevoelige blootliggende tandhalzen. Het is een gebruiksvriendelijke pijnloze behandeling die kan worden aangepast aan alle leeftijdsgroepen en aan elke patiënt.

Voor wie is deze pijnloze behandeling geschikt?

De behandeling wordt toegepast op uw eigen tanden en kiezen, zowel voor uw volwassen gebit als het melkgebit. Ook is deze behandeling zeer doelmatig bij een beugel of implantaten

LET OP!! Het airflowsysteem zal alleen worden gebruikt indien het apparaat beschikbaar is tijdens uw afspraak. Het is dus ook mogelijk dat u nog op de manier wordt behandeld zoals u dat gewend was voordat wij het Airflowsysteem hadden. Daarnaast zal hard en al lang aanwezig tandsteen nog steeds verwijderd moeten worden met de ultrasoon-of handinstrumenten.

Kronen en Bruggen

Kronen en bruggen zijn een duurzame oplossing voor herstel van verzwakte tanden en kiezen of voor vervanging van afwezige tanden en kiezen. Kronen en bruggen kunnen een belangrijke toevoeging zijn voor het behoud van uw gebit op de lange termijn.

Kronen:

Als een tand of kies erg verzwakt is door een wortelkanaalbehandeling of een grote vulling, wordt er soms een kroon geadviseerd. Dit is een kap/huls die de tand of kies tegen onherstelbare breuk beschermt.

Bruggen:

Wanneer één of meer tanden of kiezen ontbreken, kan de ruimte weer opgevuld worden door een brug. Een brug zorgt voor beter kauwvermogen en verbetering van het uiterlijk. Daarnaast voorkomt een brug dat de overige tanden en kiezen gaan verschuiven.

Implantologie

Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Hierop kan een kroon of een brug worden gemaakt, maar ook een geheel of gedeeltelijk kunstgebit. Dit heet een klikgebit en kan uitkomst bieden wanneer er bijvoorbeeld te weinig houvast is voor een kunstgebit zonder implantaten. De kroon, brug of het klikgebit op de implantaten maken wij zelf (met behulp van een tandtechnisch laboratorium), voor het plaatsen van implantaten verwijzen wij u naar een collega buiten onze praktijk.

Esthetische tandheelkunde

Met een mooi gebit heeft u reden om te lachen! De kleur, stand en vorm van de tanden zijn hierin heel bepalend.

In de esthetische tandheelkunde kan uw gebit met behulp van de juiste vulmaterialen, facings en kronen worden omgetoverd tot de lach die u altijd al wenste. Ook een beugelbehandeling kan hierbij zinvol zijn.

In de esthetische tandheelkunde staat het uiterlijk van het gebit dus centraal maar zal altijd eerst gekeken worden naar de gezondheid van het gebit!

Kindertandheelkunde

Door onze persoonlijke en geduldige aanpak voelen kinderen zich bij ons op hun gemak. 

Wij zien kinderen graag al in een vroeg stadium voor de eerste periodieke controle. Bij voorkeur wanneer ze 2 jaar worden maar eerder zijn ze zeker ook al welkom.

Wij kunnen de gezondheid van het gebit dan beoordelen en geven u tips hoe u het gebit van uw kind het beste kunt onderhouden.

Hoe vaak uw kind vervolgens langskomt voor de periodieke controle hangt helemaal af van de mondgezondheid van uw kind.

Overige behandelingen

Controles

Een controle duurt circa 10 minuten per persoon en wordt uitgevoerd door de tandarts. Meestal wordt u de kamer alvast binnen gevraagd door de assistente. Soms zal zij alvast uw mond controleren op plaque en tandsteen. Een beetje tandsteen zal meteen verwijderd worden. Als er teveel tandsteen in de mond aanwezig is, of als het zich onder het tandvlees bevindt, dan wordt aan u geadviseerd een afspraak bij de (paro-) preventie-assistente of mondhygiëniste te maken. De assistente zal op aanwijzing van de tandarts ook controlefoto’s maken als dit bij u weer nodig is.

Tijdens de controle worden er geen behandelingen gedaan. Een scherp randje verwijderen of een vulling polijsten is natuurlijk wel mogelijk.

Naar aanleiding van de controle kan het zijn dat er een vervolgbehandeling wordt voorgesteld bij de tandarts, mondhygiëniste of assistente. Daarvoor kunt u dan meteen een afspraak maken bij de balie. Ook voor de volgende controle kunt u direct een afspraak maken.

Vullingen

Door suiker en/of onvoldoende mondhygiëne kunnen gaatjes ontstaan. Om pijnklachten te voorkomen zullen deze gaatjes behandeld moeten worden. Een vulling voorkomt verdere schade van de betreffende tand of kies. Uiteraard is behandeling met verdoving mogelijk.

Tegenwoordig behandelen we alleen nog met witte composiet. Ook wanneer er een klein stukje van een tand is afgebroken, kan men dit in veel gevallen met composiet bijna onzichtbaar herstellen.

Composietvullingen zijn nauwelijks te onderscheiden van de kleur van tanden en kiezen. Ook het onnodig wegslijpen van gezond tandweefsel, om het vulmateriaal houvast te geven, is hiermee verleden tijd.

Composietvullingen kunnen op den duur verkleuren door bijvoorbeeld rookaanslag of overmatig gebruik van koffie of thee. Een oppervlakkige verkleuring kan vaak worden gecorrigeerd door de vulling te polijsten.

Wortelkanaalbehandelingen

Wanneer uw zenuwkanaal of wortelpunt ontstoken is dan is een wortelkanaalbehandeling een mogelijke oplossing voor het probleem.

U hoeft van deze ontsteking niet altijd klachten te hebben. Soms ontdekken we de ontsteking bij toeval op een controle-röntgenfoto. Ook wanneer u geen klachten heeft zal een wortelkanaalbehandeling meestal worden geadviseerd om uitbreiding van de ontsteking te voorkomen.

Kunstgebitten

Als bij u tanden of kiezen ontbreken, dan kunnen deze worden vervangen door een prothese. Als u alle tanden en kiezen in de boven- en/of onderkaak mist, dan krijgt u een volledig kunstgebit. Indien bij u slechts een aantal gebitselementen ontbreekt, dan krijgt u een gedeeltelijke (partiële) prothese. Afhankelijk van het materiaal waarvan zo’n partiële prothese wordt gemaakt, wordt het een plaatprothese (volledig van kunststof), of een frameprothese (combinatie van een metalen frame met plastic tandvlees en tanden) genoemd.